Mijn eerste kennismaking met de Dutch Oven was dit recept.Dit recept is dan ook de basis van mijn liefde voor de Dutch Ovens. Overtuig je zelf!
Recept Appel Crumble Uit De Dutch Oven
|
|
Ingrediënten
Vulling
- 1 kg appels
- ½ cup bruine suiker (100 gr)
- 2 tl kaneel
Crumble
- 1,5 cup suiker (300 gr)
- 1⅔ cup roomboter ongezouten (400 gr)
- 4⅔ cup bloem (600 gr)
Werkwijze
- Stort de vulling, partjes of stukjes appel gemengd met bruine basterdsuiker, kaneel (eventueel aangevuld met de extra opties) op de bodem van een licht ingevette Dutch oven.
- Maak de crumble door bloem suiker en roomboter met de vingertoppen tot een kruimelachtig deeg te wrijven en stort deze over de vulling.
- Bak het geheel op 180 graden circa 45 minuten tot een goudbruine korst ontstaat. Blijf in de buurt, zodra je de taart ruikt is hij bijna klaar.
Notities
- Extra opties: noten en/of abrikozen en of rozijnen.
- Stook advies: Veel warmte boven, weinig warmte onder.
Eigenaar van Kampvuurkok.nl
Samen buiten koken op een kampvuurtje wordt een fantastische ervaring als je weet hoe het moet en de juiste spullen bij je hebt. Leer een appeltaart bakken, bak een brood, bak koekjes, rook een visje, kortom laat je verbazen!