Appelcake

Tijdelijke boodschap

Terug naar Blogs

Appelcake

Recept appelcake uit de Dutch oven

 

Een lekkere appelcake uit de Dutch oven voor bij de koffie of als nagerecht.

 

Recept appelcake uit de Dutch oven

 

  • Voorbereiding 15 min
  • Kooktijd 50 min
  • Totale tijd 1 uur 5 min
  • Gerecht: Tussendoortje
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Calorieën: 278 kcal

 

Ingrediënten

  • 2 st appel gesneden
  • 2¾ cup bloem (360 gr)
  • ½ cup boter (120 gr)
  • 1 cup suiker (180 gr)
  • ¼ cup yoghurt (60 gr)
  • 3 st eieren
  • 2 tl vanille extract
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout

 

Werkwijze

  1. Gebruik een Dutch Oven van 4 qt en vet deze licht in aan de binnenzijde.
  2. Mix de boter en suiker in een grote kom tot er een lichte luchtige massa ontstaat.
  3. Meng dit met drie eierdooiers, vanille extract en yoghurt.
  4. Voeg beetje bij beetje de bloem, bakpoeder en zout toe, tot je een glad, klont vrij beslag hebt.
  5. Pak een andere kom, waarin je het eiwit opklopt. Roer dit langzaam door je deeg.
  6. Voeg de appelpartjes toe.
  7. Plaats het deeg in de Dutch Oven en bak het geheel in 45-50 minuten gaar.
  8. Gebruik in ring kolen onder de Dutch Oven en 1,5 ring kolen op het deksel.
  9. Laat de appelcake goed afkoelen voordat je hem serveert.

 


 

Gerben GroenenbergGerben Groenenberg facebook   

Eigenaar van Dutchovenshop.nl

 

Dutch ovens zijn eenvoudig maar veelzijdig! En dat is tevens de basis van mijn lievelings-recepten. Geen poespas en culinair geneuzel, maar simpele authentieke gerechten die overal bereid kunnen worden.

 


Terug naar Blogs