Appelcake
Een lekkere appelcake uit de Dutch oven voor bij de koffie of als nagerecht.
Recept appelcake uit de Dutch oven
|
|
Ingrediënten
- 2 st appel gesneden
- 2¾ cup bloem (360 gr)
- ½ cup boter (120 gr)
- 1 cup suiker (180 gr)
- ¼ cup yoghurt (60 gr)
- 3 st eieren
- 2 tl vanille extract
- 1 tl bakpoeder
- 1 snufje zout
Werkwijze
- Gebruik een Dutch Oven van 4 qt en vet deze licht in aan de binnenzijde.
- Mix de boter en suiker in een grote kom tot er een lichte luchtige massa ontstaat.
- Meng dit met drie eierdooiers, vanille extract en yoghurt.
- Voeg beetje bij beetje de bloem, bakpoeder en zout toe, tot je een glad, klont vrij beslag hebt.
- Pak een andere kom, waarin je het eiwit opklopt. Roer dit langzaam door je deeg.
- Voeg de appelpartjes toe.
- Plaats het deeg in de Dutch Oven en bak het geheel in 45-50 minuten gaar.
- Gebruik in ring kolen onder de Dutch Oven en 1,5 ring kolen op het deksel.
- Laat de appelcake goed afkoelen voordat je hem serveert.
Eigenaar van Dutchovenshop.nl
Dutch ovens zijn eenvoudig maar veelzijdig! En dat is tevens de basis van mijn lievelings-recepten. Geen poespas en culinair geneuzel, maar simpele authentieke gerechten die overal bereid kunnen worden.