Biefstuk van de steen

Tijdelijke boodschap

Terug naar Blogs

Biefstuk van de steen

Biefstuk van de steen

 

Steengrillen in zijn meest pure vorm.  Simpeler kan het niet! Stook een flink vuur, gooi er een paar stenen in en bak daar vervolgens je vlees op. Er is een maar …. gebruik je een willekeurige stenen zitten er scheurtjes lucht vocht of andere onzuiverheden in dan kan/zal de steen letterlijk uit elkaar klappen. Bij speksteen heb je dit risico niet. In Nederland komt deze steen niet voor maar bij steenhandels / tuincentra is deze steen te koop. Zorg er dus voor dat je speksteen gebruikt!!

 

Vanuit mijn scouting achtergrond heb ik wel gehoord en gelezen over deze techniek. Bij www.campfirechef.nl heb ik er voor het eerst echt mee kennis gemaakt. Ik kan je vertellen dat het niet alleen er leuk en stoer is je vlees zo klaar te maken, het is ook super lekker!!

 

Recept Biefstuk Van De Steen

 

  • Voorbereiding 45 min
  • Kooktijd 3 min
  • Totale tijd 48 min
  • Gerecht: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 1 persoon
  • Calorieën: 270 kcal

 

Ingrediënten

  • Kogelbiefsuk aan een stuk
  • ui
  • rozemarijn en/of
  • salie en/of
  • tijm en/of
  • bosui en/of
  • knoflook
  • zout
  • peper

 

Werkwijze

  1. Meng olie en kruiden totdat je een flinke bak natte marinade hebt.
  2. Snijd het vlees in stevige plakken van 2 a 3 cm dik.
  3. Laat het vlees minstens 30 minuten in de marinade staan.
  4. Bak het vlees 3 á 4 minuten aan elke zijde.
  5. Laat het gebakken vlees na bereiding een tijdje rusten zodat de sappen zich goed verdelen en je een heerlijk mals stuk biefstuk hebt.

 


 

Arriën StegehuisArriën Stegehuis facebook   

Eigenaar van Kampvuurkok.nl

 

Samen buiten koken op een kampvuurtje wordt een fantastische ervaring als je weet hoe het moet en de juiste spullen bij je hebt. Leer een appeltaart bakken, bak een brood, bak koekjes, rook een visje, kortom laat je verbazen!

 


Terug naar Blogs