Bakken op een grillplaat
Grillen biedt een geweldige gelegenheid om te experimenteren met verschillende smaken en marinades. Probeer bijvoorbeeld om je vlees of groenten te marineren in een mix van olie, kruiden en specerijen voor extra diepte. Wat is Grillen? Grillen is een kooktechniek waarbij voedsel boven directe hitte wordt bereid. Dit zorgt voor een karakteristieke rokerige smaak en […]
Water: uit ketel, pan en percolator!
Iedereen die er af en toe ver van de bewoonde wereld op uit trekt, weet het: water is broodnodig. Nu kun je natuurlijk water meenemen, bijvoorbeeld in flessen of cans. Maar dat is alleen praktisch als je met de auto op pad gaat en je je kamp of tentje niet ver van […]
Paella maken in een paella pan
Paella staat beroemd om zijn kleurrijke rijstbasis en rijke smaken. Het wordt bereid in een brede, ondiepe pan en bevat vaak ingrediënten zoals zeevruchten, kip of groenten. Deze combinatie zorgt voor een smaakvol en geurig gerecht. Of je nu kiest voor een traditionele kip- of vispaella, het brengt altijd de warme sfeer van Spanje naar […]
Koken op een plancha
Koken op de plancha is een populaire techniek die zijn oorsprong vindt in de Spaanse keuken. De eerste plancha’s werden gebruikt in het Spaanse Baskenland. Toentertijd werd er vooral gekookt op hete stenen! Bij deze methode wordt voedsel bereid op een hete, vlakke plaat, wat zorgt voor een gelijkmatige garing en een heerlijke, gegrilde smaak. […]
Stoven in de Dutch Oven
Een Dutch Oven is perfect voor het langzaam garen van gerechten, zodat de kruiden er volop in kunnen trekken. De zware gietijzeren pan zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling, ideaal voor het stoven van vlees en groenten. Je gerecht wordt hierdoor boterzacht en krijgt het een rijke smaak. Wat is stoven? Stoven is een kooktechniek […]
Geschiedenis van de Dutch Oven
Misschien is hij helemaal nieuw voor je, misschien heb je er al eens kennis mee gemaakt of heb je hem zelfs al veelvuldig gebruikt: de gietijzeren Dutch Oven. Als je van het leven buiten houdt, inclusief buiten eten en slapen, dan kun je er niet omheen! Daarom wat meer over de geschiedenis van deze veelzijdige […]
Oerkoken op open vuur
Oerkoken: de naam klinkt spannend en oerkoken is dan ook een indrukwekkende ervaring. Maar wat is het precies? Oerkoken is simpel gezegd koken op de manier waarop onze verre voorouders dat al tienduizenden jaren geleden deden. In een kookpot op open vuur, met gebruikmaking van producten die streekgebonden, seizoensgebonden en onbewerkt zijn. Een millennia […]
Brood bakken in een broodpan
Brood maken. Het is leuk werk en de ingrediënten zijn lang houdbaar, dus je hoeft er de deur niet steeds voor uit. Dat kan in sommige tijden heel handig zijn. En het resultaat: dat is onweerstaanbaar. Alleen de geur van vers gebakken brood al! Om over de smaak en dat knapperige korstje nog […]
Picknick barbecue
Is het prachtig nazomerweer en nadert het weekeinde of heb je in deze periode vakantie? Maak snel plannen voor een lekkere picknick! Knus met je partner of het gezin, of met een groep vrienden. Omdat het zo tegen het einde van de zomer al aardig kan afkoelen – vooral tegen de avond net […]
De Hongaarse kookpot – traditioneel buiten koken
Goulash koken in een bogrács kookpot boven het vuur – dat geeft echt een oergevoel. En het eindresultaat is ronduit smakelijk. Daarom laten we je graag kennis maken met een oude Hongaarse traditie. Goulash is een typisch Hongaars gerecht met een lange geschiedenis: het stamt uit de vroege middeleeuwen en verspreidde zich […]