Afrikaanse rundvleesstoofpot

Tijdelijke boodschap

Terug naar Blogs

Afrikaanse rundvleesstoofpot

Afrikaanse rundvleesstoofpot

 

Deze Afrikaanse rundvleesstoofpot wordt traditioneel bereid in een gietijzeren Potjiekos.

 

Recept Afrikaanse Rundvleesstoofpot

 

  • Voorbereiding 30 min
  • Kooktijd 2 uur 30  min
  • Totale tijd 3 uur
  • Gerecht: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 6 personen
  • Calorieën: – kcal

 

Ingrediënten

  • 1 kg rundvlees
  • 6 st aardappel
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 st ui gesneden
  • 3 st wortel gesneden
  • ⅓ bloemkool
  • 1 et bruine suiker
  • ½ cup sinaasappelsap
  • 1 cup kaas geraspt (125 gr)
  • olijfolie
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

 

Werkwijze

  1. Snijd het vlees in stukjes.
  2. Verhit een ruime hoeveelheid olie in een pan, bak het vlees totdat het bruin is en breng het op smaak met peper en zout.
  3. Voeg de geperste knoflook en gesneden uien toe aan het vlees in de pan.
  4. Als derde laag doe je de stukjes aardappelen erbij.
  5. Gooi als laatste de groenten, bruine suiker en sinaasappelsap in de pan en laat het geheel zo’n 1,5 a 2 uur sudderen. Neem af en toe een kijkje onder de deksel om ervoor te zorgen dat het goedje niet droogkookt. Let op: roeren is doodzonde nummer één!
  6. Strooi wat geraspte kaas over de potjiekos, vlak voordat je deze serveert.

 


 

Gerben GroenenbergGerben Groenenberg facebook   

Eigenaar van Dutchovenshop.nl

 

Dutch ovens zijn eenvoudig maar veelzijdig! En dat is tevens de basis van mijn lievelings-recepten. Geen poespas en culinair geneuzel, maar simpele authentieke gerechten die overal bereid kunnen worden.

 


Terug naar Blogs