Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Bakken op een grillplaat

Posted by Harriët 04-10-2020 0 Comment(s) Tips & Tricks,

bakken op een grillplaat

 

Een grillplaat is véél veelzijdiger dan je op het eerste gezicht misschien zou denken. Je plaatst hem boven een vuurtje en kunt er van alles op bereiden. Van gebraden worstjes tot pannenkoeken. Een perfect attribuut voor je outdoor vakantie dus.

 

Buiten koken op een stalen bakplaat

 

Onze Petromax grillplaat is een wondertje van staal waarop je de lekkerste maaltijden kunt bereiden. Hij staat op drie handige pootjes, zodat je hem makkelijk boven je kampvuur kunt plaatsen. Het midden wordt het warmst, daar kun je bijvoorbeeld groentes roerbakken, terwijl je het vlees of de vis op de buitenrand warm houdt. De smaak blijft bij het bakken op een grillplaat van staal erg goed bewaard en je hebt bovendien maar weinig vet nodig, een beetje olie is al voldoende.  Het is dus nog een gezonde manier van koken ook.

 

Onze grootste grillplaat heeft een diameter van meer dan een halve meter en is berekend op het koken voor een groep: 6 tot 8 mensen kan hij zonder problemen aan. Omdat hij vlak is, leent hij zich ook heel goed om er van alles tegelijk op te grillen. Je kunt hem als een soort grote gourmetplaat gebruiken en er met het hele gezin of wat vrienden op gourmetten. Lekker buiten. Kinderen vinden dat ook top!

 

Omelet van de grillplaat

 

Wat voor heerlijks ga je bereiden op je handige grillplaat? Als suggestie geven we je een simpel recept voor een heerlijke, voedzame omelet. Onze ‘outdoor’ omelet gaat er na een dag actie in de buitenlucht wel in en hij is op je grillplaat snel en makkelijk te maken.

 

Benodigdheden:

  • Eieren
  • Melk
  • Champignons
  • Verse spinazie
  • Spek
  • Mozzarella
  • Parmezaanse kaas
  • Provençaalse kruiden

 

Verwarm de grillplaat op zijn driepoot boven het vuur. Kluts de eieren los met wat melk en voeg kleine blokjes mozzarella en de kruiden toe. Snijd het spek in reepjes en de champignons in schijfjes. Vet de plaat in en bestrooi deze met de champignons, spinaziebladeren en spekreepjes. Wok deze héél kort, verspreid de groente over het warmste deel van de plaat en giet er dan het eimengsel overheen. Laat de omelet garen tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Met een spatel kun je hem vervolgens voorzichtig van de bakplaat lichten.

 

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de ingrediënten! Denk aan schijfjes courgette, gehalveerde cherrytomaatjes, preiringen, dunne plakken aubergine, plakjes worst, bieslook, Parmezaanse kaas… Combineer het basis eimengsel met de lekkernijen die bovenaan jouw lijstje staan.

 

Solide vuurschaal voor mooie lange avonden

 

We zeiden het al, hij is veelzijdig: je kunt onze grillplaat namelijk ook gebruiken als een vuurschaal, bijvoorbeeld op plekken waar je geen open vuur kunt stoken. Sterker nog, je kunt er zelfs een van onze Dutch ovens op plaatsen. Kooltjes of briketten op de schaal en onze Petromax Dutch oven er bovenop: en koken maar.

 

Met de grillplaat en eventueel een Dutch Oven kun je dus letterlijk alles bereiden wat je maar wilt. Niet alleen brood, pizza, wokgerechten en gegrild vlees of gebakken vis, maar ook complete stoofschotels en soepen. En na gebruik demonteer je de pootjes van de grillplaat en past het geheel in de speciaal voor deze plaat ontworpen tas. Zo neem je hem makkelijk mee!

 


 

HarriëtHarriët facebook   

Dutchovenshop.nl blogger

 

Reiziger buiten de gebaande paden, LAW-loper en natuurmens. “Reis niet om simpelweg dingen te zien, maar om ontdekkingen te doen...”

 


Leave a Comment