Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Chilisaus

Posted by Arriën 17-01-2017 0 Comment(s) Bogrács Recepten,

Chillisaus

 

Deze saus vol verse ingrediënten doet het fantastisch op vlees. Zelf serveer ik hem het liefst met Gehaktballen uit de Dutch Oven. Als saus bij een BBQ of bij spare-ribs is deze saus ook fantastisch.

 

Recept Chilisaus

  • Voorbereiding 20 min
  • Kooktijd 40 min
  • Totale tijd 1 uur
  • Gerecht: Bijgerecht
  • Hoeveelheid: 6 personen
  • Calorieën: 11 kcal

 

Ingrediënten

  • 2 st ui gesnipperde
  • 3 st paprika rode en/of gele aan blokjes gesneden
  • 1 bolletje knoflook gepeld en fijn gehakt
  • 1 st Spaanse peper rood, aan stukjes gesneden(Voorzichtig, extra toevoegen kan later ook nog)
  • ½ tl paprikapoeder (extra toevoegen kan later ook nog)
  • 6 el Worcestersaus
  • citroensap van 2 citroenen
  • citroenrasp van 2 citroenschillen
  • 6 tl stroop evt bruine suiker
  • 2 el mosterd
  • 1 kg tomatenblokjes ontveld
  • ½ l koffie (sterk)
  • 1 hand korianderblad vers gehakt

 

Werkwijze

  1. Hang een gietijzeren ketel boven een matig vuurtje en bak de uien, paprika, knoflook en peper langzaam gaar, de uitjes worden dan glazig.
  2. Voeg alle ingrediënten behalve de koriander toe en laat het geheel regelmatig roerend inkoken tot de juiste dikte. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
  3. Garneer de saus met het fijngehakte koriander blad.

 


 

Arriën StegehuisArriën Stegehuis facebook   

Eigenaar van Kampvuurkok.nl

 

Samen buiten koken op een kampvuurtje wordt een fantastische ervaring als je weet hoe het moet en de juiste spullen bij je hebt. Leer een appeltaart bakken, bak een brood, bak koekjes, rook een visje, kortom laat je verbazen!

 


Tags: Saus

Leave a Comment