Bosbes-kaneel broodjes

Tijdelijke boodschap

Terug naar Blogs

Bosbes-kaneel broodjes

Bosbes kaneel broodjes

 

  • Voorbereiding – min
  • Kooktijd – min
  • Totale tijd – uur
  • Gerecht: Nagerecht, Ontbijt
  • Hoeveelheid: –
  • Calorieën: 273 kcal

 

Ingrediënten
 

Deeg:

  • 1 cup melk volle (240 ml)
  • ½ cup olijfolie (120 ml)
  • ½ cup suiker (120 gr)
  • 2 ½ tl gist gedroogd
  • 8 cups bloem (1 kg)
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 ½ tl zout

Vulling:

  • 500 gram bosbessen
  • 3 el suiker
  • 2 tl maïzena
  • 3 tl citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • 3 cup water (750 ml)

Toping:

  • 500 gr bosbessen
  • 2 el suiker
  • 4 el kaneel
  • 2 el bloem

 

Werkwijze

  1. Begin met de vulling. Meng de bosbessen, met de suiker, maïzena, water en citroensap aan de kook over een flink aantal kolen.
  2. Roer goed door, tot het geheel wat dikker begint te worden. Haal het mengsel van het vuur en laat het afkoelen.
  3. Doe de melk, olie en suiker in een pan. Verwarm tot ongeveer 150 graden. Laat het daarna afkoelen tot het lauwwarm is.
  4. Voeg het gist toe en laat het nog even rusten. Voeg als laatste 7 cups bloem toe en mix het geheel door elkaar. Dek je pan af. Laat het deeg minimaal 1 uur rijzen. Voeg als laatste nog 1 cup bloem toe, samen met de bakpoeder en zout. Zorg ervoor dat het deeg een beetje plakkerig blijft.
  5. Verdeel het deeg in twee delen. Rol het uit tot een dunne rechthoekige vorm.
  6. Leg hier de helft van de bosbes vulling op. Plaats de helft van de decoratieve bosbessen bovenop. Rol de rechthoek op en maak de naad dicht door het deeg met je vingers samen te knijpen.
  7. Snijd de rol in plakken. Doe hetzelfde met de rest van het deeg en het overgebleven bosbessen mengel.
  8. Laat het geheel daarna 30 minuten rusten.
  9. Bak de broodjes in 18 – 20 minuten gaar op ongeveer 190°Dat komt overeen met ruim 1,5 ring kolen op het deksel en 1 ring kolen onder de oven. Werk af met glazuur naar keuze.

 


 

Gerben GroenenbergGerben Groenenberg facebook   

Eigenaar van Dutchovenshop.nl

 

Dutch ovens zijn eenvoudig maar veelzijdig! En dat is tevens de basis van mijn lievelings-recepten. Geen poespas en culinair geneuzel, maar simpele authentieke gerechten die overal bereid kunnen worden.

 


Terug naar Blogs