Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Buiten koken met een rocket stove

Posted by Harriët 05-05-2019 0 Comment(s) Tips & Tricks,

Buiten koken op een rocket stove

 

Buiten koken geeft voldoening, of je dit nou in je tuin doet of op kampeervakantie. Ben je in je eigen tuin, dan kun je je halve huisraad natuurlijk naar buiten sjouwen, maar als je met de auto op kampeervakantie gaat, is het zaak om slim bepakt op pad te gaan. Zelfs met minimale middelen kun je dan zo uitgebreid koken als je wilt! 

 

Natuurlijk kun je aan de slag gaan met een kookpot, driepoot en een houtvuur, als je wilt koken op de camping. Echt avontuurlijk én sfeervol, maar het vergt wel de nodige tijd en voorbereiding. En misschien heb je daar op je kampeervakantie wel een keertje, maar niet iedere avond zin in. Bovendien is het niet overal toegestaan om een open vuur te stoken. Gelukkig hebben wij een uitkomst voor je: onze slimme rocket stove!

 

Outdoor koken met een rocket stove


Lichtgewicht en compact: en toch heb je met een rocket stove een compleet fornuis bij de hand! We hebben versies geschikt voor houtskool en uitvoeringen waarin je hout, maar ook andere brandbare zaken zoals dennenappels, kunt stoken. Met weinig rook en een goede verbranding, dus heel zuinig. Even sprokkelen en je kunt van start. Een rocketstove is binnen enkele minuten al klaar voor gebruik, als je droog hout hebt. Dat is andere koek dan een kampvuur maken. Is je outdoor fornuisje eenmaal op stoom, dan kun je er ook rustig vochtig hout aan toevoegen. En omdat je zo snel klaar bent met de voorbereidingen, houd je lekker veel tijd over om te kokkerellen en om van je maaltijd te genieten. Kijk onderwijl vooral eens uit je ooghoek naar de jaloerse of bewonderende blikken van de andere campinggasten.

 

Skillets: de ideale outdoor pannen


Op een rocket stove kun je elke denkbare maaltijd bereiden. Met simpele ingrediënten maak je bijvoorbeeld een lekker stoofpotje van tomaten, kikkererwten en spek. Wil je regelmatig vlees braden of een visje bakken, kies dan voor een van onze veelzijdige gietijzeren skillet pannen. We hebben ze in veel soorten en maten. Het grote voordeel van een skillet pan is dat de warmte ook op een onregelmatig flakkerend vuurtje heel gelijkmatig wordt verdeeld over de bodem van de pan. Daardoor wordt je vlees of vis ook gelijkmatig gaar. En dat smaakt wel zo lekker. Dankzij de schenktuiten aan weerszijden kun je overtollig vocht makkelijk afgieten. Een skillet pan weegt wel wat, maar is oerdegelijk: de ideale outdoor pan, dus. Als je hem met zorg behandelt, gaat hij een leven lang mee.

 

Ga je uit kamperen, neem dan serviesgoed mee in bijvoorbeeld emaille. Dat kan tegen een stootje, is weerbestendig en er dringen geen geurtjes in. Dat laatste voorkomt dat je op enig moment thee met chili-con-carne smaak zit te drinken. 

 

Met deze eenvoudige maar uitgekiende basisuitrusting kun je op je kampeerstek culinair flink uitpakken. Een fijn vooruitzicht, met al die lange en hopelijk zachte zomeravonden voor de deur!

 

 


 

HarriëtHarriët facebook   

Dutchovenshop.nl blogger

 

Reiziger buiten de gebaande paden, LAW-loper en natuurmens. “Reis niet om simpelweg dingen te zien, maar om ontdekkingen te doen...”

 


Leave a Comment