Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Eten in de tuin

Posted by Harriët 12-06-2019 0 Comment(s) Tips & Tricks,

Eten in de tuin

 

Je kunt natuurlijk niet voortdurend op expeditie en uit kamperen zijn. Maar om toch dat bijzondere, vrije buitengevoel te ervaren, hoef je soms niet verder te gaan dan je eigen tuin.

 

Begin eens met een kritische blik. Pimp je schutting en maak van je terras een sfeervolle buiteneetkamer. Met een zithoek en een grote solide tafel waar je met je vrienden of familie aan kunt zitten. Een tuinposter of grote houten versiering op die saaie muur doet wonderen en wie weet heb je een boom waar je zo’n fijne schommelstoel in kunt hangen… Leg vast plaids op de stoelen voor als het frisser wordt. Ook leuk in plaats van een grote lange tafel, is een groep van verschillende bistrosetjes bij elkaar. Met wat placemats en grote bossen wilde bloemen in vazen creëer je zo een heuse restaurantsfeer in je tuin.

 

De zon kan in de zomer nog tot laat flinke kracht hebben, dus zet een flink formaat parasol neer of bevestig een zonnedoek. Bijvoorbeeld zo’n driepunt. Je hebt ze waterdoorlatend en waterdicht. Denk eraan dat je de waterdichte variant ongeveer 30 graden schuin aflopend moet ophangen, zodat regenwater er niet in blijft liggen, want dan kan je constructie door het gewicht van het water instorten. Met wat vliegennetjes over de schalen met eten en een citronellakaars of muggenspiralen houd je irritante zoemers op afstand.

 

Buiten koken: meer dan een barbecue

 

En dan het eten. Natuurlijk beschikt niet iedereen over een complete buitenkeuken. Dus wat ga je doen: steek je de barbecue aan of gooi je het over een meer nostalgische boeg? In dat laatste geval is een driepoot met een Dutch Oven de perfecte kookcombinatie voor in je tuin. Ofwel een gietijzeren kookpot aan de haak van een stevige driepoot. Zo’n combinatie is veelzijdig, degelijk én sfeervol. Dankzij de opstaande rand kun je ook de bovenkant van de pan verwarmen met bijvoorbeeld houtskool of briketten. Zo wordt je eten aan alle kanten door en door verhit.

 

Combineer de Dutch Oven en de driepoot met een vuurschaal - vuurschalen zijn ideaal als er geen goede plek in de tuin is om een kampvuur aan te leggen. Boven een vuurschaal kook je niet alleen de heerlijkste maaltijden, maar zo’n accessoire staat ook nog eens gezellig en geeft later op de avond als het afkoelt aangename warmte af. Je gaat er als vanzelf omheen zitten. Om na te kletsen, veel te lachen en nog een drankje te drinken. 

 

Een tuintafel vol heerlijks met veel bijgerechten

 

Met deze truc tover je een gewone maaltijd heel simpel om tot een feestelijk zomers etentje! Maak vooraf zoveel mogelijk bijgerechten zoals salades, dan heb je tegen etenstijd een tafel vol lekkers. Bietensalade, aardappelsalade, eiergerechten, olijventapenade, gevulde champignons en rauwkostspiesjes gaan goed samen met gegrild vlees of stoofpotjes. Ook de Indonesische keuken biedt veel overheerlijke mogelijkheden. Het is dé perfecte keuken om flink uit te pakken met tal van kleine bijgerechtjes.

 

Google vooraf eens voor meer inspiratie en kies koude en lauwe gerechten die goed matchen met het hoofdgerecht dat je buiten gaat bereiden. Zo wordt je buitenetentje in eigen tuin een avond om nooit te vergeten…

 

 


 

HarriëtHarriët facebook   

Dutchovenshop.nl blogger

 

Reiziger buiten de gebaande paden, LAW-loper en natuurmens. “Reis niet om simpelweg dingen te zien, maar om ontdekkingen te doen...”

 


Leave a Comment