Gele Kip Risotto

Tijdelijke boodschap

Terug naar Blogs

Gele Kip Risotto

gele kip risotto

 

Als je een Dutch Oven gebruikt, heb je niet elke keer zin (of niet de mogelijkheid ) om heel veel verschillende ingrediënten mee te nemen. Daarom heb ik hier een recept met een paar ingrediënten. Bijna alles kan in de Dutch Oven klaargemaakt worden, alleen het water voor de kippenbouillon even apart in een billy can koken op het vuur.

 

Dit heb je nodig:

 

  • 1 el olie
  • 1 el boter
  • 1 prei, in dunne plakjes
  • 1 grote gele paprika, in blokjes
  • 3 kipfilets, in blokjes
  • 350 gr risottorijst
  • paar saffraandraadjes
  • zout en peper
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 200 gr mais uit blik
  • ruim 50 gr gebrande, ongezouten pinda's
  • 100 gr parmezaanse kaas

Bereiding:

Maak eerst de Dutch Oven goed heet boven een brandend houtvuur, doe er dan de olie en boter in.
Voeg de prei en paprika toe en bak het ongeveer 1 minuut. Roer er dan de kip door en bak deze -blijven roeren!- goudbruin.

Roer de rijst erdoor en bak 2-3 minuten.

Doe de saffraandraadjes erdoor en maak op smaak met zout en peper. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en doe de deksel op de Dutch Oven. Laat het zo 20 minuten koken tot de rijst gaar is en  de meeste bouillon geabsorbeerd.
Roer af en toe. Laat de risotto niet te droog worden- voeg desnoods nog wat kippenbouillon toe.

Doe de mais, pinda's en de Parmezaanse kaas erdoor. Even proeven en desgewenst nog wat bijkruiden.

Eet smakelijk!

 


 

Gerben GroenenbergGerben Groenenberg facebook   

Eigenaar van Dutchovenshop.nl

 

Dutch ovens zijn eenvoudig maar veelzijdig! En dat is tevens de basis van mijn lievelings-recepten. Geen poespas en culinair geneuzel, maar simpele authentieke gerechten die overal bereid kunnen worden.

 


Terug naar Blogs