Gepofte banaan met chocolade
Bananen zijn uitermate geschikt om te bereiden in hete kolen dankzij hun dikke schil die ervoor zorgt dat de pulp als het ware gaat stoven en zacht wordt. Je kunt er van alles nog tussen doen: kaneel, suiker, frambozen en in dit geval chocola.
Recept Gepofte Banaan Met Chocolade
|
|
Ingrediënten
- 1 st. banaan
- 4 st. chocolade stukjes
Werkwijze
- Snij de banaan in de lengte helemaal door maar zorg ervoor dat aan een kant de schil heel blijft.
- Vul de banaan royaal met de chocola.
- Vouw het geheel dicht: eerst de twee lange uiteindes naar binnen vouwen en dan de zijkanten met elkaar opvouwen.
- Plaats het pakketje aan een zijkant in de hete kolen maar niet direct in het vuur. De banaan heeft niet veel warmte nodig om zacht te worden. Je hoeft ook niet gauw bang te worden dat het verbrandt want de schil beschermd de pulp. Na 3 minuten kun je de banaan keren en nog eens 3 minuten is dit overheerlijk toetje klaar.
Eet smakelijk!
Eigenaar van Siegurd.nl
Siegurd van Leusen is de oprichter van SIEGURD.nl en buitensporter in hart en nieren. Eenvoudige dingen als koken op houtvuur of kolen, zelf je eigen eten telen of uit de natuur halen, zijn voor Siegurd de normaalste zaak van de wereld.