Groentebouillon

Tijdelijke boodschap

Terug naar Blogs

Groentebouillon

Groentebouillon

 

Recept Verse Groentebouillon

 

  • Voorbereiding 20 min
  • Kooktijd 30 min
  • Totale tijd 50 min
  • Gerecht: Soep
  • Hoeveelheid: 6 personen
  • Calorieën: 5 kcal

 

Ingrediënten

  • 3 st ui fijn gesneden
  • 4 st wortel geraspt of fijn gesneden
  • 4 stegels selderij fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 1 el koolzaadolie
  • 2 st laurierblaadjes in stukken gescheurd
  • paar takjes tijm en of peterseliesteeltjes
  • paar korrels zwarte peper
  • ½ glas witte wijn optie

 

Werkwijze

  1. Verhit de olie en fruit de groenten tot de ui zacht van smaak is
  2. voeg 1,75 kokend water en het glas wijn toe en laat het geheel 30 minuten zachtjes koken (zonder deksel)
  3. Zeef de bouillon voor gebruik

 

Notities

  • Evt kun je meer fijn gesneden groenten gebruiken, denk aan prei, venkel, knolselderie of verse kruiden als rozemarijn, selderie of lavas.

 


 

Arriën StegehuisArriën Stegehuis facebook   

Eigenaar van Kampvuurkok.nl

 

Samen buiten koken op een kampvuurtje wordt een fantastische ervaring als je weet hoe het moet en de juiste spullen bij je hebt. Leer een appeltaart bakken, bak een brood, bak koekjes, rook een visje, kortom laat je verbazen!

 


Terug naar Blogs