Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Irish Soda Bread

Posted by Gerben 22-01-2017 0 Comment(s) Dutch Oven Recepten,

Irish Soda Bread

 

Recept Irish Soda Bread

 

Voorbereiding 15 min
Kooktijd 40 min
Totale tijd 55 min

Gerecht: Ontbijt
Hoeveelheid: 4 personen
Calorieën: 290 kcal

 

Ingrediënten

  • 2 cups bloem
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. wijnsteenzuur
  • 1 ruime tl. baking soda
  • 1 cup karnemelk

 

Werkwijze

  1. Steek de briketten aan en verwarm de Dutch oven voor.
  2. Zeef de bloem en meng alle droge ingrediënten in een kom.
  3. Maak een kuiltje in het midden en voeg tijdens het mengen de karnemelk beetje bij beetje toe.
  4. kneed het niet, het is geen gistbrood.
  5. Vorm het deeg in een platte schijf (geen bolvorm), en leg het in de Dutch oven.
  6. Snij een kruis in de bovenkant van het deeg.
  7. Bak het brood ondeveer 30-40 min in de voorverwarmde Dutch oven op 170-180 °C.

 


 

Gerben GroenenbergGerben Groenenberg facebook   

Eigenaar van Dutchovenshop.nl

 

Dutch ovens zijn eenvoudig maar veelzijdig! En dat is tevens de basis van mijn lievelings-recepten. Geen poespas en culinair geneuzel, maar simpele authentieke gerechten die overal bereid kunnen worden.

 


Tags: Brood

Leave a Comment