Irish Soda Bread
Recept Irish Soda Bread
Voorbereiding 15 min
Kooktijd 40 min
Totale tijd 55 min
Gerecht: Ontbijt
Hoeveelheid: 4 personen
Calorieën: 290 kcal
Ingrediënten
- 2 cups bloem
- 1 tl. zout
- 1 tl. wijnsteenzuur
- 1 ruime tl. baking soda
- 1 cup karnemelk
Werkwijze
- Steek de briketten aan en verwarm de Dutch oven voor.
- Zeef de bloem en meng alle droge ingrediënten in een kom.
- Maak een kuiltje in het midden en voeg tijdens het mengen de karnemelk beetje bij beetje toe.
- kneed het niet, het is geen gistbrood.
- Vorm het deeg in een platte schijf (geen bolvorm), en leg het in de Dutch oven.
- Snij een kruis in de bovenkant van het deeg.
- Bak het brood ondeveer 30-40 min in de voorverwarmde Dutch oven op 170-180 °C.
Eigenaar van Dutchovenshop.nl
Dutch ovens zijn eenvoudig maar veelzijdig! En dat is tevens de basis van mijn lievelings-recepten. Geen poespas en culinair geneuzel, maar simpele authentieke gerechten die overal bereid kunnen worden.