Kampvuur Recepten
Naast een Dutch oven kan je ook nog op andere manieren voedsel bereiden boven een kampvuur. Je kan o.a. gebruik maken van een gietijzeren skillet, een Zuid-Afrikaanse Potjie, een Hongaarse Bogrács, een Billy can of een koffie percolator. Daarnaast kan je vlees, vis, groente en deegwaren ook boven het vuur roken, direct boven de vlammen grillen, rechtstreeks bakken in de hete as of indirect via hete stenen. Kortom, de mogelijkheden voor koken boven een kampvuur zijn eindeloos. Hieronder vindt je onze favoriete kampvuur recepten.

Wat is er gezelliger dan met familie of vrienden om een vuurtje te zitten? Samen, genieten van mooie verhalen, fijn gezelschap en lekker eten. De vrijdag lunch is zo'n moment bij ons. En daar we niet altijd t...

Maaltijden bereid tussen de hete kolen van een kampvuur zijn altijd erg lekker en geven een heerlijk voldaan gevoel als ze lukken. Aardappel is uitermate geschikt om tussen de kolen klaar te maken en net als ...

Bread-on-a-stick is een klassieker die wij op al onze reizen en cursussen bereiden. Niet alleen is het erg makkelijk te maken maar je hebt geen enkel kookgereedschap nodig dan je handen en een stok. Nog een pl...

Steengrillen in zijn meest pure vorm. Simpeler kan het niet! Stook een flink vuur, gooi er een paar stenen in en bak daar vervolgens je vlees op. Er is een maar …. gebruik je een willekeurige stenen zitten er...

Het mooie van dit recept is dat het deeg niet gebakken wordt in een pan of op een stok, maar rechtstreeks in de hete as. Je hebt een vuur nodig dat al even brand, en gebruikt hete en wat gloeiende kolen. Dit g...

Bananen zijn uitermate geschikt om te bereiden in hete kolen dankzij hun dikke schil die ervoor zorgt dat de pulp als het ware gaat stoven en zacht wordt. Je kunt er van alles nog tussen doen: kaneel, suiker, ...