Kip met cashewnoten

Tijdelijke boodschap

Terug naar Blogs

Kip met cashewnoten

Kip Met Cashewnoten

 

Recept Kip Met Cashewnoten

 

  • Voorbereiding 20 min
  • Kooktijd 35 min
  • Totale tijd 55 min
  • Gerecht: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 6 personen
  • Calorieën: 147 kcal

 

Ingrediënten

  • 2 el plantaardige olie
  • 1 st ui gesnipperd
  • 1 st paprika gesneden
  • 1 kg kipfilet gesneden
  • 3 st wortelen in schijfjes gesneden
  • 4 stengels selderij gesneden
  • 350 gr cashewnoten
  • ¾ cup water (180 ml)
  • 1 cup ruime suiker (240 gr)
  • ½ cup azijn (120 ml)
  • 3 el ketchup
  • 4 el maïzena
  • 1 blik ananas stukjes

 

Werkwijze

  1. Verwarm de Dutch Oven met de olie tot medium warmte.
  2. Voeg de ui en de paprika toe en kook dit al roerend, twee minuten achtereen.
  3. Voeg daarna de kipfilet, wortelen, selderij en cashewnoten toe. Verminder de warmte naar lagere temperatuur en laat het voor ongeveer 15 minuten koken. Roer de massa regelmatig door. Voeg zo nodig tijdens het roeren wat water toe.
  4. Pak een kom en doe hier een halve kop water, de suiker, azijn, ketchup en maïzena in.
  5. Roer dit door totdat er een gladde massa ontstaat. Voeg daarna de ananasstukjes met sap toe en roer alles nog even door elkaar.
  6. Voeg de inhoud van de kom toe aan het kipmengsel. Breng het geheel langzaam aan de kook, terwijl je goed blijft roeren.
  7. Verlaag daarna nogmaals de temperatuur van de Dutch Oven en laat het nog een minuut of 20 sudderen, totdat de kip goed gaar is. Gebruik in deze periode ongeveer 8 kolen onder en 15 kolen op de Dutch Oven. Serveer het gerecht met rijst.

 

 


 

Gerben GroenenbergGerben Groenenberg facebook   

Eigenaar van Dutchovenshop.nl

 

Dutch ovens zijn eenvoudig maar veelzijdig! En dat is tevens de basis van mijn lievelings-recepten. Geen poespas en culinair geneuzel, maar simpele authentieke gerechten die overal bereid kunnen worden.

 


Terug naar Blogs