Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Koken op een kampvuur

Posted by Harriët 18-03-2019 0 Comment(s) Tips & Tricks,

Eén of meerdere dagen buiten doorbrengen is een magische ervaring. Buiten koken, eten en misschien zelfs slapen terwijl de zon ondergaat tussen de bomen en de nachtelijke natuur je omringt - het maakt je hoofd leeg en laadt je lichaam weer op. Een fantastische ervaring, mits je goede voorbereidingen treft. Daarom 10 gouden tips voor koken in de natuur.

koken op een kampvuur
 

Outdoor koken: 10 gouden tips

  1. Allereerst: check de weersvoorspelling. Stap twee: stem je kleding daar op af! Denk aan regenkleding, of juist aan zonnecrème en zonnebril.
     
  2. Een zeildoek met bevestigingspunten en touw. Ideaal om beschutting te creëren bij wind, om onder te eten bij een plotselinge bui en ook om spullen mee af te dekken tegen de regen. Zo’n zeildoek is goedkoop, licht in gewicht, makkelijk mee te nemen en snel te bevestigen tussen een paar bomen.
     
  3. Een zakmes of nog beter: een pocketmonkey. Een wat? Een superpraktische multitool ter grootte van een creditcard, waarmee je haast alles kunt openen en zelfs aardappelen kunt schillen.
     
  4. Een koelbox is erg handig om je etenswaren veilig in te bewaren tot het moment dat je gaat koken. Niet alleen blijft zo je eten vers, er kunnen ook geen colonnes mieren en andere vraatzuchtige types bij. Heb je geen koelbox, graaf dan een kuil en leg er je eten goed verpakt in. Aarde erover en het blijft lekker koel.
     
  5. Geen zuiver water voorhanden? Kook het water minstens 10 minuten, of gebruik een waterfilter of zuiveringsdruppels. 
     
  6. Een Dutch Oven om de heerlijkste maaltijden in te koken. Hang de pan aan een solide driepoot of plaats hem op een vuurschaal. Ook handig: een tang of schepje voor de kolen en ovenwanten.
  7. Een energiereep, zodat je tussendoor snel iets kunt snaaien terwijl je alle voorbereidingen treft voor een heerlijke warme outdoormaaltijd.
     
  8. En, lach niet: een citroen. Met het sap kun je de smaak van vis, vlees en stoofpotjes verrijken. Bovendien geeft citroensap aan water dat je met druppels hebt gezuiverd, maar ook aan thee een frisse smaak. Last but not least houdt citroensap muggen op afstand. Smeer er simpelweg je onbedekte huid mee in.
     
  9. Dan iets waarvan je hoopt dat je hem niet nodig hebt: een kleine ehbo-kit. Inclusief tekentang. Met dat handige pincetje verwijder je in een letterlijke handomdraai ongewenste gasten.
     
  10. De laatste tip: vergeet je hangmat niet! Na alle actie is het daarin goed toeven…

Wil je meer weten op het vlak van buiten koken, volg dan onze outdoor kookworkshop! Je krijgt er tal van goeie tips en ontmoet mensen die net als jij het liefste buiten eten. In onze eerstvolgende outdoor kookworkshop leer je alles over buiten koken op houtvuur. Zaterdag 20 april in Noordwijkerhout, dus meld je snel aan!

 


 

HarriëtHarriët facebook   

Dutchovenshop.nl blogger

 

Reiziger buiten de gebaande paden, LAW-loper en natuurmens. “Reis niet om simpelweg dingen te zien, maar om ontdekkingen te doen...”

 


Leave a Comment