Monkey bread
Een makkelijke en lekker traktatie die bereid kan worden in de Dutch oven.
Recept Monkey Bread
|
|
Ingrediënten
- 2 rollen bladerdeeg voor croissants
- ⅔ cup suiker (120 gr)
- ⅔ cup bruine suiker (120 gr)
- 3 tl kaneel
- ½ cup boter (120 gr)
Werkwijze
- Vet de Dutch Oven goed in met boter.
- Breek het deeg in kleine stukjes.
- Mix de suiker en de kaneel goed door elkaar heen.
- Haal de stukken deeg 1 voor 1 door het suiker-kaneelmengsel, zodat alle kanten van de koekjes goed bedekt zijn. Schudt de stukjes in de Dutch Oven.
- Smelt de boter in een andere pan en giet dit over het deeg heen.
- Bak het deeg in 30 – 35 minuten op ongeveer 175 ℃ gaar.
Eigenaar van Dutchovenshop.nl
Dutch ovens zijn eenvoudig maar veelzijdig! En dat is tevens de basis van mijn lievelings-recepten. Geen poespas en culinair geneuzel, maar simpele authentieke gerechten die overal bereid kunnen worden.