Pindasoep

Tijdelijke boodschap

Terug naar Blogs

Pindasoep

Pinda soep

 

Een lekkere pittige pindasoep om te bereiden in de Dutch oven.

 

Recept Pittige Pindasoep

 

  • Voorbereiding – min
  • Kooktijd – min
  • Totale tijd – uur
  • Gerecht: Soep
  • Hoeveelheid: 6 personen
  • Calorieën: – kcal

 

Ingrediënten

  • 900 gr kipfilet
  • 2 st uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 el gemberpoeder
  • 4 st wortel
  • 1 knolselderij
  • 1 bloemkool
  • ½ bosje peterselie
  • ½ bosje selderie
  • 3 stegels citroengras (sereh)
  • 1 citroen
  • 8 st bouillonblokjes kip
  • 1½ pot pindakaas
  • 1½ l melk
  • 1 l kokosmelk
  • 9 el ketjap manis
  • 9 el korianderpoeder
  • 9 el sambal manis
  • zonnebloemolie
  • zout
  • peper

 

Werkwijze

  1. Snij alle groenten (behalve de sereh en citroen) en de kip klein.
  2. Plaats de Dutch Oven op het vuur en schenk een scheut zonnebloemolie in. Bak in de olie de ui, knoflook, gember en sambal.
  3. Blus het geheel af met 2 liter water, 1 liter melk en de kokosmelk. Brokkel de bouillonblokjes in de pan.
  4. Voeg de overgebleven gesneden groenten toe.
  5. Kneus de sereh met de achterkant van je mes en druk het uit elkaar met de platte kant. Voeg de sereh in zijn geheel toe, doe de deksel op de Dutch Oven en laat alles 15 minuten zachtjes koken.
  6. Voeg nu de kleingesneden kipfilet en kook het geheel 5 á 10 minuten.
  7. Meng in de tussentijd de pindakaas, de ketjap en de koriander in een kom en voeg dit toe aan de soep. Laat het geheel nog 20 minuten pruttelen. Breng op smaak met de citroensap, zout en peper. Eventueel verdunnen met het resterende melk. Verwijder voordat je de soep gaat serveren de sereh.

 

Eet smakelijk!

 


 

Siegurd van LeusenSiegurd van Leusen facebook 

Eigenaar van Siegurd.nl

 

Siegurd van Leusen is de oprichter van SIEGURD.nl en buitensporter in hart en nieren. Eenvoudige dingen als koken op houtvuur of kolen, zelf je eigen eten telen of uit de natuur halen, zijn voor Siegurd de normaalste zaak van de wereld.

 


 

Terug naar Blogs