Pompoen stoofschotel uit de Dutch oven

Tijdelijke boodschap

Terug naar Blogs

Pompoen stoofschotel uit de Dutch oven

Pompoen stoofschotel uit de Dutch Oven

 

Vandaag was een heerlijke herfstdag. Licht briesje, niet te fris maar wel lekker om wat warms te eten. Dus maakten we een lekker vuurtje van Ecobrasa kokosbriketten om onze Dutch Oven daar boven te hangen.

 

De pan vulden we met een dubbele hoeveelheid  van het onderstaand recept.

 

  • een halve flespompoen in blokjes van 1/2 cm gesneden
  • een halve flespompoen in blokjes van 1 cm gesneden
  • 2 gesnipperde uien
  • 1 klein blikje linzen
  • 1 pot kikkererwten, met vocht
  • 1 kg gepelde tomaten uit blik
  • 2 eetlepels Ras el Hanout
  • 2 tenen knoflook grof gehakt
  • 1/2 bosje koriander fijngesneden
  • 3 groente bouillon blokjes

 

Terwijl de kokosbriketten op temperatuur komen heb ik voor het gemak alles in een keer in de pan gemikt, met uitzondering van de linzen. Lekker lui koken dus.

 

De kleine blokjes pompoen vallen tot puree uit elkaar terwijl de grote blokjes juist een bite geven aan de stoofschotel. Een uurtje laten pruttelen was voldoende om zowel gare als tot puree gekookte pompoen te krijgen.

 

Het laatste kwartier voegde ik de linzen met het vocht uit blik toe. Voor de zekerheid had ik nog couscous achter de hand mocht er veel vocht uit de pompoen komen. Deze keer was bij binden niet nodig.

 

De vleesliefhebber kan in het begin twee kippenpoten toevoegen en die aan het eind van de bereiding plukken en het vlees weer door de stoofschotel mengen. Al moet ik zeggen dat niemand vlees heeft gemist.

 

 

Verso Pompoenen

 

 


 

PatrickPatrick facebook   

Zadelmakende (buiten)kok.

 

Liefde voor vers, makkelijk, vuur en gietijzer. Zowel buiten boven een houtvuurtje, kolen, briketten of binnen op de gaspit.

 


 

Terug naar Blogs