Boerenkip Schotel

Tijdelijke boodschap

Terug naar Blogs

Boerenkip Schotel

boeren kip schotel

 

Weer een heerlijk recept gevonden die goed klaargemaakt kan worden in de Dutch Oven.
Dit is een recept voor 4 personen. Klaargemaakt in de Ft 6 Dutch Oven omdat die geschikt is voor het aangegeven aantal personen.

 

Ingrediënten

 

  • 2 el maisolie ( maar volgens mij kun je ook prima een andere olie gebruiken)
  • 1 kip, in vieren gedeeld.
  • 16 kleine hele uitjes
  • 3 stengels bleekselderij in plakjes
  • 400 gr kidneybonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 4 tomaten in stukken
  • 250 ml kippenbouillon
  • 4 el  fijngesneden peterselie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 tl paprikapoeder
  • 50 gr boter
  • 12 sneetjes stokbrood

 

Werkwijze

  1. Stook het heel warm in de Dutch Oven ( 6 brikketten onder de pan en 18 bovenop de deksel ) zodat het ongeveer 200 graden wordt.
  2. Verhit de olie in de Dutch Oven en bak de stukken kip goudbruin. Haal ze even uit de pan en houd ze apart.
  3. Doe de uitjes in de pan en bak ze rondom goudbruin. Voeg dan de selderij toe en bak nog 2-3 minuten. Doe de kip terug in de pan, roer er daarna de bonen, tomaten, kippenbouillon (klaargemaakt in de de Billy Can op het kampvuur) en de helft van de peterselie door. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met paprikapoeder.
  4. Bak het gerecht (met de deksel op de Dutch Oven) 20-25 minuten tot de kip gaar is.
  5. Meng de rest van de peterselie door de boter en smeer dat op het stokbrood. Haal het deksel van de Dutch Oven en leg de stukjes stokbrood mooi over het gerecht en laat alles nog zo'n 10-12 minuten goudbruin en knapperig worden.

Eet smakelijk en geniet van het buiten zijn!

 

 


 

Gerben GroenenbergGerben Groenenberg facebook   

Eigenaar van Dutchovenshop.nl

 

Dutch ovens zijn eenvoudig maar veelzijdig! En dat is tevens de basis van mijn lievelings-recepten. Geen poespas en culinair geneuzel, maar simpele authentieke gerechten die overal bereid kunnen worden.

 


Terug naar Blogs