Flammkuchen uit de Dutch oven

Tijdelijke boodschap

Terug naar Blogs

Flammkuchen uit de Dutch oven

Flammkuchen is in Duitsland een typisch streekgerecht uit het Elzas gebied dat ook een deel van Frankrijk beslaat. Ook op kerstmarkten is dit een veel gezien en erg geliefd gerecht.

Om te beginnen is dit de wiki link over dit traditionele recept https://en.wikipedia.org/wiki/Tarte_flambée

Dit is een recept uit de categorie makkelijke en snelle maaltijden.

Ingrediënten:

  • 1 rol Flammkuchendeeg uit de koeling in de supermarkt waar ook het verse pizza- en croissant deeg ligt.
  • 1 bekertje Creme Fraiche voor koude bereiding
  • 1 bakje magere gerookte spekjes
  • 2 uien, gehalveerde en dan in dunne halve ringen
  • Naar smaak een klein beetje geraspte kaas of geraspte Mozzarella
  • Peper
  • Een vel bakpapier

Simpeler dan dit kan het niet…

 

  1. Zorg dat er voldoende kolen heet zijn.
  2. Rol het deeg uit, snij het in de vorm van je DO bodem en leg het deeg op het bakpapier in de pan.
  3. Smeer nu de creme fraiche over het deeg uit, verdeel de uien en daarna de spekjes erover.
  4. je kunt er een kleinbeetje geraspte kaas overheen strooien maar is geen must, het origineel heeft er geen kaas op.
  5. Nu alleen nog een beetje peper erover en het deksel erop.
  6. Zoals meestal heb je ook nu meer bovenwarmte als onderwarmte nodig want dit deeg verbrand snel dus  weinig kooltjes eronder en veel op het deksel. Je kan hem er beter een paar minuten langer in hebben dan dat je binnen no time verbrand deeg hebt. Gemiddeld is de Flammkuchen binnen 15-20 min klaar maar vergeet niet af en toe te controleren of het te snel gaat.
  7. Een beetje verse topping zoals fijn gehakte peterselie en/of bieslook past hier hoed bij maar de basis is vooral simpel.

Veel succes!

Groeten, Mickael

Terug naar Blogs