Gehaktballetjes met Groenten

Tijdelijke boodschap

Terug naar Blogs

Gehaktballetjes met Groenten

Gehaktballetjes met groenten

 

Eenvoudig en smakelijk eenpansgerecht voor in de Dutch oven of Bogrács.

 

  • Voorbereiding 15 min
  • Kooktijd 30 min
  • Totale tijd 45 min
  • Gerecht: Hoofdgerecht
  • Hoeveelheid: 4 personen
  • Calorieën: – kcal

 

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 30 voorgekookte gehaktballetjes
  • 40 gr wortel gesneden
  • 1 ui gesneden
  • 500 gr courgette gesneden
  • 3 tl bouillon kip
  • 1 tl basilicum gedroogd
  • 800 ml water
  • 2 el bloem
  • zout naar smaak peper naar smaak

 

Werkwijze

  1. Verwarm de olie. Fruit de ui en de wortelen (ongeveer 5 a 10 minuten).
  2. Voeg de gehaktballetjes toe, samen met 700 tot 750 ml water, de bouillon, basilicum en zout en peper.
  3. Roer alles goed door elkaar, plaats de deksel op de oven en laat 5 tot 10 minuten sudderen. Zorg ervoor dat de inhoud niet gaat koken.
  4. Voeg hierna de courgette toe. Laat het geheel nogmaals 5 minuten staan, met het deksel op de pan.
  5. Mix de bloem met de rest van het koude water en schenk dit door het gerecht en laat het geheel nog even pruttelen om wat dikker worden.
  6. Serveer je gehaktballetjes met rijst.

 


 

Gerben GroenenbergGerben Groenenberg facebook   

Eigenaar van Dutchovenshop.nl

 

Dutch ovens zijn eenvoudig maar veelzijdig! En dat is tevens de basis van mijn lievelings-recepten. Geen poespas en culinair geneuzel, maar simpele authentieke gerechten die overal bereid kunnen worden.

 


Terug naar Blogs