Eenvoudig en smakelijk eenpansgerecht voor in de Dutch oven of Bogrács.
|
|
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 30 voorgekookte gehaktballetjes
- 40 gr wortel gesneden
- 1 ui gesneden
- 500 gr courgette gesneden
- 3 tl bouillon kip
- 1 tl basilicum gedroogd
- 800 ml water
- 2 el bloem
- zout naar smaak peper naar smaak
Werkwijze
- Verwarm de olie. Fruit de ui en de wortelen (ongeveer 5 a 10 minuten).
- Voeg de gehaktballetjes toe, samen met 700 tot 750 ml water, de bouillon, basilicum en zout en peper.
- Roer alles goed door elkaar, plaats de deksel op de oven en laat 5 tot 10 minuten sudderen. Zorg ervoor dat de inhoud niet gaat koken.
- Voeg hierna de courgette toe. Laat het geheel nogmaals 5 minuten staan, met het deksel op de pan.
- Mix de bloem met de rest van het koude water en schenk dit door het gerecht en laat het geheel nog even pruttelen om wat dikker worden.
- Serveer je gehaktballetjes met rijst.
Eigenaar van Dutchovenshop.nl
Dutch ovens zijn eenvoudig maar veelzijdig! En dat is tevens de basis van mijn lievelings-recepten. Geen poespas en culinair geneuzel, maar simpele authentieke gerechten die overal bereid kunnen worden.