Gepofte aardappel met ui en spek

Tijdelijke boodschap

Terug naar Blogs

Gepofte aardappel met ui en spek

 

Gepofte aardappel

 

Maaltijden bereid tussen de hete kolen van een kampvuur zijn altijd erg lekker en geven een heerlijk voldaan gevoel als ze lukken.

 

Aardappel is uitermate geschikt om tussen de kolen klaar te maken en net als pasta, rijst en brood is de aardappel rijk aan koolhydraten. Hieronder een smaakvolle en makkelijke manier om een aardappel te bereiden op een kampvuur.

 

INGREDIËNTEN (VOOR 1 PERSOON)
– 1 aardappel
– halve ui in ringen gesneden
– 50 gr spek
– scheutje olijfolie
– zout
– beschikbare kruiden
– aluminiumfolie

BEREIDINGSWIJZE
Bak de spekjes krokant op het vuur. Je hoeft geen olie of boter toe te voegen want de spek heeft genoeg vet en dat gaat smelten als het warm is.

Snij de aardappel in plakken van 1 cm maar zorg ervoor dat de plakken enigszins aan elkaar blijven vastzitten door niet helemaal tot het einde te snijden. Met je handen ‘breek’ je voorzichtig de aardappel open. Als het goed is blijven de plakken aan elkaar vast doordat de schil heel blijft.
Vul de aardappel tussen de plakken met ui, spek en kruiden. In dit geval wat citroentijm maar je kunt ook duizendblad, zuring, rozemarijn of salie gebruiken.

Vouw het geheel heel goed dicht door de aardappel als een snoepje in te pakken.
Plaats de aardappel tussen de hete kolen maar niet rechtstreeks in het vuur. Na 10 minuten even omdraaien en de hele aardappel nog 10 minuten laten liggen.

Eet smakelijk!

 


 

Siegurd van LeusenSiegurd van Leusen facebook 

Eigenaar van Siegurd.nl

 

Siegurd van Leusen is de oprichter van SIEGURD.nl en buitensporter in hart en nieren. Eenvoudige dingen als koken op houtvuur of kolen, zelf je eigen eten telen of uit de natuur halen, zijn voor Siegurd de normaalste zaak van de wereld.

 


 

Terug naar Blogs