Afrikaanse stoofpot
Omschrijving
Deze smakelijke Zuid-Afrikaanse rundvleesstoofpot, beter bekend als Potjiekos (Spreek uit: poikie-kos) – wat letterlijk ‘potje eten’ betekent – is een geweldig gerecht voor wie graag uitgebreid kookt. Vlees en groenten worden in deze stoofpot langzaam gegaard in een gietijzeren pan, wat zorgt voor een zachte textuur en rijke smaken. De combinatie van kruiden geeft het gerecht een warme, diepe smaak die je helemaal onderdompelt in de Zuid-Afrikaanse keuken.
Ingrediënten
Instructions
-
Snijden
Snijd alle groenten en het vlees in stukjes en pers de knoflook fijn. -
Verhit een ruime hoeveelheid olie in een pan, bak het vlees totdat het bruin is en breng het op smaak met peper en zout.
-
Voeg de geperste knoflook en gesneden uien toe aan het vlees in de pan.
-
Als derde laag doe je de stukjes aardappelen erbij.
-
Gooi als laatste de groenten, bruine suiker en sinaasappelsap in de pan en laat het geheel zo’n 1,5 a 2 uur sudderen. Neem af en toe een kijkje onder de deksel om ervoor te zorgen dat het goedje niet droogkookt. Let op: roeren is doodzonde nummer één!
-
Strooi wat geraspte kaas over de potjiekos, vlak voordat je deze serveert.
Notitie
Deze stoofpot is heerlijk om te serveren met rijst, couscous of platbrood en is perfect voor een gezellige maaltijd met familie en vrienden.