dutchovenshop

Afrikaanse stoofpot

Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 180 minuten
Totale tijd 3 uren 30 minuten
Bereidingswijze: Stoven
Oorsprong: Afrikaans
Moeilijkheid: Gemiddeld
Porties: 6
Ingrediënten
  • 1000 gr Rundvlees
  • 6 st Aardappelen
  • 1 teentje Knoflook
  • 2 st Ui
  • 3 st Wortel
  • 1/3 st Bloemkool
  • 1 et Bruine suiker
  • 125 ml Sinaasappelsap
  • 125 gr Geraspte kaas
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
Instructies
  1. 1
    SnijdenSnijd alle groenten en het vlees in stukjes en pers de knoflook fijn.
  2. 2
    Verhit een ruime hoeveelheid olie in een pan, bak het vlees totdat het bruin is en breng het op smaak met peper en zout.
  3. 3

    Voeg de geperste knoflook en gesneden uien toe aan het vlees in de pan.

  4. 4

    Als derde laag doe je de stukjes aardappelen erbij.

  5. 5

    Gooi als laatste de groenten, bruine suiker en sinaasappelsap in de pan en laat het geheel zo’n 1,5 a 2 uur sudderen. Neem af en toe een kijkje onder de deksel om ervoor te zorgen dat het goedje niet droogkookt. Let op: roeren is doodzonde nummer één!

  6. 6

    Strooi wat geraspte kaas over de potjiekos, vlak voordat je deze serveert.

Serveer en variatie tips

Deze stoofpot is heerlijk om te serveren met rijst, couscous of platbrood en is perfect voor een gezellige maaltijd met familie en vrienden.

Heb jij dit recept al gemaakt?
Bekijk online: https://www.dutchovenshop.nl/recepten/afrikaanse-rundvleesstoofpot/