Een lekkere appelcake uit de Dutch oven voor bij de koffie of als nagerecht.

Appelcake

Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 50 minuten Totale tijd 1 uur 5 minuten
Moeilijkheid: Beginner Porties: 4

Ingrediënten

Kook modus Uitgezet

Instructions

Werkwijze

  1. Maken
    1. Gebruik een Dutch Oven van 4 qt en vet deze licht in aan de binnenzijde.
    2. Mix de boter en suiker in een grote kom tot er een lichte luchtige massa ontstaat.
    3. Meng dit met drie eierdooiers, vanille extract en yoghurt.
    4. Voeg beetje bij beetje de bloem, bakpoeder en zout toe, tot je een glad, klont vrij beslag hebt.
    5. Pak een andere kom, waarin je het eiwit opklopt. Roer dit langzaam door je deeg.
    6. Voeg de appelpartjes toe.
    7. Plaats het deeg in de Dutch Oven en bak het geheel in 45-50 minuten gaar.
    8. Gebruik in ring kolen onder de Dutch Oven en 1,5 ring kolen op het deksel.
    9. Laat de appelcake goed afkoelen voordat je hem serveert.