Apple Crumble

Voorbereidingstijd 20 minuten Kooktijd 45 minuten Totale tijd 1 uur 5 minuten
Moeilijkheid: Gemiddeld

Omschrijving

Mijn eerste kennismaking met de Dutch Oven was dit recept.Dit recept is dan ook de basis van mijn liefde voor de Dutch Ovens. Overtuig je zelf!

Ingrediënten

Kook modus Uitgezet

Vulling

Crumble

Instructions

Werkwijze

  1. Maken
    1. Stort de vulling, partjes of stukjes appel gemengd met bruine basterdsuiker, kaneel (eventueel aangevuld met de extra opties) op de bodem van een licht ingevette Dutch oven.
    2. Maak de crumble door bloem suiker en roomboter met de vingertoppen tot een kruimelachtig deeg te wrijven en stort deze over de vulling.
    3. Bak het geheel op 180 graden circa 45 minuten tot een goudbruine korst ontstaat. Blijf in de buurt, zodra je de taart ruikt is hij bijna klaar.

Notitie

Extra opties: noten en/of abrikozen en of rozijnen.

Stook advies: Veel warmte boven, weinig warmte onder.