Steengrillen in zijn meest pure vorm. Simpeler kan het niet! Stook een flink vuur, gooi er een paar stenen in en bak daar vervolgens je vlees op.

Biefstuk van de steen

Voorbereidingstijd 45 minuten Kooktijd 5 minuten Totale tijd 50 minuten
Moeilijkheid: Beginner Porties: 1

Omschrijving

Er is een maar …. gebruik je een willekeurige stenen zitten er scheurtjes lucht vocht of andere onzuiverheden in dan kan/zal de steen letterlijk uit elkaar klappen. Bij speksteen heb je dit risico niet. In Nederland komt deze steen niet voor maar bij steenhandels / tuincentra is deze steen te koop. Zorg er dus voor dat je speksteen gebruikt!!

Ingrediënten

Kook modus Uitgezet

Instructions

  1. Maak de marinade
    Meng olie en kruiden totdat je een flinke bak natte marinade hebt.
  1. Voorbereiding vlees
    Snijd het vlees in stevige plakken van 2 a 3 cm dik. En laat het vlees minstens 30 minuten in de marinade staan.
  1. Vlees bakken
    Bak het vlees 3 á 4 minuten aan elke zijde. Laat het gebakken vlees na bereiding een tijdje rusten zodat de sappen zich goed verdelen en je een heerlijk mals stuk biefstuk hebt.