Weer een heerlijk recept gevonden die goed klaargemaakt kan worden in de Dutch Oven.

Boerenkip schotel

Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 40 minuten Totale tijd 50 minuten
Moeilijkheid: Gemiddeld Porties: 4

Ingrediënten

Kook modus Uitgezet

Instructions

Werkwijze

  1. Maken
    1. Stook het heel warm in de Dutch Oven ( 6 brikketten onder de pan en 18 bovenop de deksel ) zodat het ongeveer 200 graden wordt.
    2. Verhit de olie in de Dutch Oven en bak de stukken kip goudbruin. Haal ze even uit de pan en houd ze apart.
    3. Doe de uitjes in de pan en bak ze rondom goudbruin. Voeg dan de selderij toe en bak nog 2-3 minuten. Doe de kip terug in de pan, roer er daarna de bonen, tomaten, kippenbouillon (klaargemaakt in de de Billy Can op het kampvuur) en de helft van de peterselie door. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met paprikapoeder.
    4. Bak het gerecht (met de deksel op de Dutch Oven) 20-25 minuten tot de kip gaar is.
    5. Meng de rest van de peterselie door de boter en smeer dat op het stokbrood. Haal het deksel van de Dutch Oven en leg de stukjes stokbrood mooi over het gerecht en laat alles nog zo'n 10-12 minuten goudbruin en knapperig worden.