Chilisaus

Heerlijk recept voor Chilisaus. Deze saus vol verse ingrediënten doet het fantastisch op vlees. Zelf serveer ik hem het liefst met Gehaktballen uit de Dutch Oven. Als saus bij een BBQ of bij spare-ribs is deze saus ook fantastisch.

Oorsprong
Moeilijkheid Gemiddeld
Tijd
Voorbereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 40 minuten Totale tijd: 1 uur
Porties 6
Ingrediënten
  • 2 st Uien
  • 3 st Paprika
  • 1 st Knoflook
  • 1 st Spaanse peper
  • 1/2 tl Paprikapoeder
  • 6 el Worcestersaus
  • 2 st Citroenen
  • 6 tl Stroop
  • 2 el Mosterd
  • 1000 g Tomatenblokjes (ontveld)
  • 1/2 l Koffie
  • 1 hand korianderblad
Instructies
    Werkwijze
  1. Maken
    1. Hang een gietijzeren ketel boven een matig vuurtje en bak de uien, paprika, knoflook en peper langzaam gaar, de uitjes worden dan glazig.
    2. Voeg alle ingrediënten behalve de koriander toe en laat het geheel regelmatig roerend inkoken tot de juiste dikte. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
    3. Garneer de saus met het fijngehakte koriander blad.