Flammkuchen is in Duitsland een typisch streekgerecht uit het Elzas gebied dat ook een deel van Frankrijk beslaat. Ook op kerstmarkten is dit een veel gezien en erg geliefd gerecht.

Flammkuchen uit de Dutch Oven

Voorbereidingstijd 5 minuten Kooktijd 20 minuten Totale tijd 25 minuten
Moeilijkheid: Beginner Porties: 1

Omschrijving

Dit heerlijke gerecht heeft iets weg van de italiaanse pizza, maar toch heeft het geheel zijn eigen karakter. Het deeg van de flammkuchen is in tegenstelling tot een pizza dun, want hem extra krokant maakt.

Ingrediënten

Kook modus Uitgezet

Instructions

Het maken van de Flammkuchen

  1. Deeg
    Rol het deeg uit, snij het in de vorm van je Dutch Oven bodem en leg het deeg op het bakpapier in de pan.
  2. Beleggen
    Smeer de crème fraîche uit over het deeg en verdeel daaroverheen de uien en spekjes. Top het af met wat geraspte kaas en peper.
  3. Bakken
    Je hebt meer bovenwarmte als onderwarmte nodig want dit deeg verbrand snel dus weinig kooltjes eronder en veel op het deksel. Je kan hem er beter een paar minuten langer in hebben dan dat je binnen no time verbrand deeg hebt. Gemiddeld is de Flammkuchen binnen 15-20 min klaar maar vergeet niet af en toe te controleren of het te snel gaat.
  4. Afmaken
    Je kan op het gerecht af te toppen wat peterselie of bieslook over de Flammkuchen heen strooien..