Flammkuchen uit de Dutch Oven
Omschrijving
Dit heerlijke gerecht heeft iets weg van de italiaanse pizza, maar toch heeft het geheel zijn eigen karakter. Het deeg van de flammkuchen is in tegenstelling tot een pizza dun, want hem extra krokant maakt.Ingrediënten
Kook modus Uitgezet
Instructions
Het maken van de Flammkuchen
-
Deeg
Rol het deeg uit, snij het in de vorm van je Dutch Oven bodem en leg het deeg op het bakpapier in de pan. -
Beleggen
Smeer de crème fraîche uit over het deeg en verdeel daaroverheen de uien en spekjes. Top het af met wat geraspte kaas en peper. -
Bakken
Je hebt meer bovenwarmte als onderwarmte nodig want dit deeg verbrand snel dus weinig kooltjes eronder en veel op het deksel. Je kan hem er beter een paar minuten langer in hebben dan dat je binnen no time verbrand deeg hebt. Gemiddeld is de Flammkuchen binnen 15-20 min klaar maar vergeet niet af en toe te controleren of het te snel gaat. -
Afmaken
Je kan op het gerecht af te toppen wat peterselie of bieslook over de Flammkuchen heen strooien..