Eenvoudig en smakelijk eenpansgerecht voor in de Dutch oven of Bogrács.

Gehaktballetjes met Groenten

Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 30 minuten Totale tijd 45 minuten
Moeilijkheid: Beginner Porties: 4

Ingrediënten

Kook modus Uitgezet

Instructions

Werkwijze

  1. Maken
    1. Verwarm de olie. Fruit de ui en de wortelen (ongeveer 5 a 10 minuten).
    2. Voeg de gehaktballetjes toe, samen met 700 tot 750 ml water, de bouillon, basilicum en zout en peper.
    3. Roer alles goed door elkaar, plaats de deksel op de oven en laat 5 tot 10 minuten sudderen. Zorg ervoor dat de inhoud niet gaat koken.
    4. Voeg hierna de courgette toe. Laat het geheel nogmaals 5 minuten staan, met het deksel op de pan.
    5. Mix de bloem met de rest van het koude water en schenk dit door het gerecht en laat het geheel nog even pruttelen om wat dikker worden.
    6. Serveer je gehaktballetjes met rijst.