Afdrukken
Increase Text
Decrease Text
Gehaktballetjes met Groenten
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten
Moeilijkheid:
Beginner
Porties:
4
Ingrediënten
1
el
Olijfolie
30
st
Gehaktballetjes
40
gr
Gesneden wortel
1
st
Ui
500
gr
Gesneden Courgette
3
tl
Kippenbouillon
1
tl
Bacilicum
800
ml
Water
2
el
Bloem
Zout
Peper
Instructies
Werkwijze
1
Maken
Verwarm de olie. Fruit de ui en de wortelen (ongeveer 5 a 10 minuten).
Voeg de gehaktballetjes toe, samen met 700 tot 750 ml water, de bouillon, basilicum en zout en peper.
Roer alles goed door elkaar, plaats de deksel op de oven en laat 5 tot 10 minuten sudderen. Zorg ervoor dat de inhoud niet gaat koken.
Voeg hierna de courgette toe. Laat het geheel nogmaals 5 minuten staan, met het deksel op de pan.
Mix de bloem met de rest van het koude water en schenk dit door het gerecht en laat het geheel nog even pruttelen om wat dikker worden.
Serveer je gehaktballetjes met rijst.
Heb jij dit recept al gemaakt?