Gele kip risotto

Voorbereidingstijd 10 minuten Kooktijd 25 minuten Totale tijd 35 minuten
Moeilijkheid: Beginner Porties: 4

Omschrijving

Als je een Dutch Oven gebruikt, heb je niet elke keer zin (of niet de mogelijkheid ) om heel veel verschillende ingrediënten mee te nemen. Daarom heb ik hier een recept met een paar ingrediënten. Bijna alles kan in de Dutch Oven klaargemaakt worden, alleen het water voor de kippenbouillon even apart in een billy can koken op het vuur.

Ingrediënten

Kook modus Uitgezet

Instructions

Werkwijze

  1. Maken

    Maak eerst de Dutch Oven goed heet boven een brandend houtvuur, doe er dan de olie en boter in.
    Voeg de prei en paprika toe en bak het ongeveer 1 minuut. Roer er dan de kip door en bak deze -blijven roeren!- goudbruin.

    Roer de rijst erdoor en bak 2-3 minuten.

    Doe de saffraandraadjes erdoor en maak op smaak met zout en peper. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en doe de deksel op de Dutch Oven. Laat het zo 20 minuten koken tot de rijst gaar is en  de meeste bouillon geabsorbeerd.
    Roer af en toe. Laat de risotto niet te droog worden- voeg desnoods nog wat kippenbouillon toe.

    Doe de mais, pinda's en de Parmezaanse kaas erdoor. Even proeven en desgewenst nog wat bijkruiden.