Maaltijden bereid tussen de hete kolen van een kampvuur zijn altijd erg lekker en geven een heerlijk voldaan gevoel als ze lukken. Aardappel is uitermate geschikt om tussen de kolen klaar te maken en net als pasta, rijst en brood is de aardappel rijk aan koolhydraten. Hieronder een smaakvolle en makkelijke manier om een aardappel te bereiden op een kampvuur.
Gepofte aardappel met ui en spek
Ingrediënten voor een gepofte aardappel
Kook modus Uitgezet
Instructies
-
Bakken van de spek
Bak de spekjes krokant op het vuur. Je hoeft geen olie of boter toe te voegen want de spek heeft genoeg vet en dat gaat smelten als het warm is.
-
De aardappel snijden
Snij de aardappel in plakken van 1 cm maar zorg ervoor dat de plakken enigszins aan elkaar blijven vastzitten door niet helemaal tot het einde te snijden. Met je handen ‘breek’ je voorzichtig de aardappel open. Als het goed is blijven de plakken aan elkaar vast doordat de schil heel blijft.
-
De aardappel vullen
Vul de aardappel tussen de plakken met ui, spek en kruiden. In dit geval wat citroentijm maar je kunt ook duizendblad, zuring, rozemarijn of salie gebruiken.
-
De aardappel bakken
Vouw het geheel heel goed dicht door de aardappel als een snoepje in te pakken. Plaats de aardappel tussen de hete kolen maar niet rechtstreeks in het vuur. Na 10 minuten even omdraaien en de hele aardappel nog 10 minuten laten liggen.