dutchovenshop

Gepofte aardappel met ui en spek

Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Bereidingswijze: Poffen
Moeilijkheid: Beginner
Porties: 1
Ingrediënten voor een gepofte aardappel
  • 1 st Aardappel
  • 1/2 st Ui
  • 50 gr Spek
  • 1 el Olijfolie
  • 1 el Citroentijm
  • 1 vel Aluminiumfolie
Instructies
  1. 1
    Bakken van de spekBak de spekjes krokant op het vuur. Je hoeft geen olie of boter toe te voegen want de spek heeft genoeg vet en dat gaat smelten als het warm is.
  2. 2
    De aardappel snijdenSnij de aardappel in plakken van 1 cm maar zorg ervoor dat de plakken enigszins aan elkaar blijven vastzitten door niet helemaal tot het einde te snijden. Met je handen ‘breek’ je voorzichtig de aardappel open. Als het goed is blijven de plakken aan elkaar vast doordat de schil heel blijft.
  3. 3
    De aardappel vullenVul de aardappel tussen de plakken met ui, spek en kruiden. In dit geval wat citroentijm maar je kunt ook duizendblad, zuring, rozemarijn of salie gebruiken.
  4. 4
    De aardappel bakkenVouw het geheel heel goed dicht door de aardappel als een snoepje in te pakken. Plaats de aardappel tussen de hete kolen maar niet rechtstreeks in het vuur. Na 10 minuten even omdraaien en de hele aardappel nog 10 minuten laten liggen.
Heb jij dit recept al gemaakt?
Bekijk online: https://www.dutchovenshop.nl/recepten/gepofte-aardappel-met-ui-en-spek/