Gepofte banaan met chocolade
Omschrijving
Bananen zijn uitermate geschikt om te bereiden in hete kolen dankzij hun dikke schil die ervoor zorgt dat de pulp als het ware gaat stoven en zacht wordt. Je kunt er van alles nog tussen doen: kaneel, suiker, frambozen en in dit geval chocola.Ingrediënten
Kook modus Uitgezet
Instructions
-
Snijden
Snij de banaan in de lengte helemaal door maar zorg ervoor dat aan een kant de schil heel blijft.
-
Vullen
Vul de banaan royaal met de chocola.
-
Dichtvouwen
Vouw het geheel dicht: eerst de twee lange uiteindes naar binnen vouwen en dan de zijkanten met elkaar opvouwen.
-
Bakken
Plaats het pakketje aan een zijkant in de hete kolen maar niet direct in het vuur. De banaan heeft niet veel warmte nodig om zacht te worden. Je hoeft ook niet gauw bang te worden dat het verbrandt want de schil beschermd de pulp. Na 3 minuten kun je de banaan keren en nog eens 3 minuten is dit overheerlijk toetje klaar.