Heerlijke Apple Crumble

Apple crumble is een eenvoudige, maar heerlijke taart om te maken. Of je het nu serveert bij de koffie of als dessert met een bolletje ijs, met een apple crumble zit je altijd goed!

Heerlijke Apple Crumble

Voorbereidingstijd 20 minuten Kooktijd 30 minuten Totale tijd 50 minuten
Moeilijkheid: Gemiddeld Bereidingstemperatuur: 180  °C Porties: 8 Seizoen: Geschikt voor het hele jaar

Omschrijving


Ingrediënten

Kook modus Uitgezet

Instructions

  1. Schil de appels en snij ze in kleine blokjes.
  2. Doe de gesneden appel in een kom en voeg de kaneel en 75 gr suiker toe. Meng dit goed door elkaar.
  3. Vet je skillet in en verdeel het appelmengsel gelijkmatig over de bodem.
  4. Doe de overige ingrediënten in een kom en kneed deze samen tot een stevig, kruimelig deeg.
  5. Strooi het deeg over het appelmengsel in de skillet.
  6. Bak de taart ongeveer 30 minuten, op 180°C, totdat de bovenkant goudbruin is.
  7. Serveer je apple crumble taart met wat slagroom en vanille-ijs voor een extra lekker gerecht.
  8. Vervang de appels eens door ander fruit, zoals peren, perziken, of rabarber.

Serveer en variatie tips

Extra opties: noten en/of abrikozen en of rozijnen.

Stook advies: Veel warmte boven, weinig warmte onder.

Serveertip

Serveer je apple crumble taart met wat slagroom en vanille-ijs voor een extra lekker gerecht.

Variatietip

Vervang de appels eens door ander fruit, zoals peren, perziken, of rabarber.