De kip voorbereidenLeg de kip op zijn kant en duw erop zodat de ribben kraken en de gelatineachtige sappen vrijkomen – deze geven de jus smaak en maken hem dikker. Maak het vel boven de borst los (begin bij de hals) voor de boter.
2
MarinerenRasp de schil van de citroen en meng het door de zacht geroerde boter met de knoflook, de tijmblaadjes en zout en peper. Duw de boter onder het kippenvel en duw het aan, zodat het de borst helemaal bedekt.
3
VullenHalveer de citroen, pers hem uit en doe de helften met het citroensap en de tijmblaadjes in de holte van de kip. Voeg een scheut witte wijn droog toe en breng de kip op smaak met zout en peper en leg hem in een braadslede. Bak hem 10-15 minuten op ongeveer 200 °C in de oven.
4
BakkenBedruip de kip met de kooksappen, zet de oven dan lager op 190 °C. Braad (en blijf bedruipen) nog eens 50-55 minuten of tot de kip gaar is. Steek met een satépen in het dikste deel van een dij – de sappen moeten er als helder vocht uitstromen, en mogen zeker niet roze zijn.