Wil je na een dag struinen in de natuur snel een degelijke warme hap koken? Gebruik dan je Dutch Oven eens voor het maken van een stevige uiensoep: speciaal voor op zo’n onstuimige najaarsdag.

Herfstsoep uit de Dutch Oven

Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 40 minuten Totale tijd 55 minuten
Moeilijkheid: Gemiddeld Porties: 4

Omschrijving

Uiensoep is ideaal voor najaarsdagen. Vullend, warm, gezond en gewoon lekker. En nog makkelijk te maken ook. Een ander voordeel is dat je er niet heel veel voor nodig hebt: uien, voornamelijk. En die zijn goed te bewaren, dus neem maar wat netjes mee!

Ingrediënten

Kook modus Uitgezet

Instructions

  1. Uien
    Snijd de uien grof en bak ze glazig in olijfolie. Laat ze niet te snel bruin kleuren, maar héél langzaam goudgeel bakken. Dat werkt het best als je je Dutch Oven niet al te veel verhit. Met briketten kun je dit goed regelen. Hoe minder briketten, hoe lager de temperatuur. Begin voorzichtig: je kunt beter zo nodig nog wat briketten erbij leggen dan dat al je uien zwart blakeren.
  1. Samenvoegen
    Zijn de uien zacht, voeg dan het water en de bouillonblokjes toe. En eventueel een scheut witte wijn. (De rest van de wijn kun je dan soldaat maken tijdens je soepmaaltje.) Breng de soep op smaak met zout, peper en de kruiden en laat hem circa 30 minuten zachtjes koken.
  1. Bijgerecht
    Leg er dan de sneetjes witbrood in en bestrooi ze rijkelijk met geraspte kaas. Laat het brood in circa 5 minuten gratineren. Eet smakelijk!