Deze heerlijke pompoenstoof is perfect voor de herfstmaanden. Dankzij de heerlijke kruiden en zachte groenten is deze stoofpot ideaal voor een gezellig diner tijdens de frisse dagen.
Herfst Stoofpot met pompoen
Omschrijving
Ingrediënten
Kook modus Uitgezet
Instructions
-
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd hem in blokjes van ongeveer 2 cm.
-
Snijd de wortel en paprika in stukjes van 1 cm. Hak de steeltjes van de koriander fijn en houd de blaadjes apart voor later.
-
Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit olijfolie op laag vuur in een Dutch Oven en bak de ui en knoflook zachtjes aan.
-
Voeg de fijngesneden koriander, chilipoeder, wortel, rozijnen, paprika, komijn, gember, kaneel, zout en peper toe. Giet er 30 ml water bij en laat alles vijf minuten zachtjes bakken.
-
Doe de pompoenblokjes in de pan en kook ze nog vijf minuten mee totdat ze licht beginnen te kleuren.
-
Meng een half bouillon blokje met 500 ml warm water en voeg dit samen met de tomaten en kikkererwten toe. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
-
Laat het stoofpotje 20 minuten zachtjes garen tot alle groenten gaar zijn. Garneer met de achtergehouden koriander blaadjes.
Serveer en variatie tips
Serveertip
Serveer het stoofpotje met rijst, aardappelen of aardappelpuree voor een complete maaltijd.
Variatie tip
Ben je een echte vleesliefhebber? Voeg dan kippenpoten toe aan het gerecht en trek het vlees van het bot voor extra smaak.