Heb jij nu lekker weekend of tijd? Maak dan deze overheerlijke Hollandse Erwtensoep uit de Dutch Oven. Deze maaltijdsoep gemaakt in de Dutch Oven van spliterwten, is een echte winterse traditie. Het is ook zeker een hoofdrolspeler wanneer je terug komt van een frisse boswandeling of tijdens de Nieuwjaarsduik.
Hollandse Erwtensoep uit de Dutch Oven
Omschrijving
ingrediënten
Kook modus Uitgezet
Instructies
-
instructie
-
Was de erwten en doe in 4 liter water met de varkenspoot, laurierblad en het spek. Breng het rustig aan de kook op je gasfornuis.
-
Was en snijd de groenten. De prei in ringetjes, de ui in blokjes, wortel in dunne plakjes, knolselderij en aardappel in blokjes.
-
Haal je Dutch Oven te voorschijn en voeg alle groenten en je bouillon soep toe.
-
Laat ongeveer anderhalf uur rustig alles koken op je openfire BBQ. Voeg indien nodig wat extra water toe.
-
Haal de varkenspoten en het spek uit de soep. Snijd het spek in kleine blokjes en doe terug in de soep, de varkenspoot wordt niet meer gebruikt. Breng de soep op smaak met peper en zout.
-
Snijd de peterselie fijn en roer rustig door de soep in je Dutch Oven.
-
Serveer de warme gevulde soep, met rookworst, roggebrood en katenspek.
-