Een bijzonder recept die iedereen eens geprobeerd moet hebben.

Irish Soda Bread

Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 40 minuten Totale tijd 55 minuten
Moeilijkheid: Gemiddeld Porties: 4

Omschrijving

Een eenvoudig broodje om te maken met karnemelk en wijnsteenzuur.

Ingrediënten

Kook modus Uitgezet

Instructions

  1. Maken
    1. Steek de briketten aan en verwarm de Dutch oven voor.
    2. Zeef de bloem en meng alle droge ingrediënten in een kom.
    3. Maak een kuiltje in het midden en voeg tijdens het mengen de karnemelk beetje bij beetje toe.
    4. kneed het niet, het is geen gistbrood.
    5. Vorm het deeg in een platte schijf (geen bolvorm), en leg het in de Dutch oven.
    6. Snij een kruis in de bovenkant van het deeg.
    7. Bak het brood ongeveer 30-40 min in de voorverwarmde Dutch oven op 170-180 °C.