Afdrukken
Vergroot tekst
Verklein tekst
Irish Soda Bread
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
55 minuten
Oorsprong:
Iers
Moeilijkheid:
Gemiddeld
Porties:
4
Ingrediënten
260
gr
Bloem
1
tl
Zout
1
tl
Wijnsteenzuur
1
tl
Baking soda
250
ml
Karnemelk
Instructies
1
Maken
Steek de briketten aan en verwarm de Dutch oven voor.
Zeef de bloem en meng alle droge ingrediënten in een kom.
Maak een kuiltje in het midden en voeg tijdens het mengen de karnemelk beetje bij beetje toe.
kneed het niet, het is geen gistbrood.
Vorm het deeg in een platte schijf (geen bolvorm), en leg het in de Dutch oven.
Snij een kruis in de bovenkant van het deeg.
Bak het brood ongeveer 30-40 min in de voorverwarmde Dutch oven op 170-180 °C.
Heb jij dit recept al gemaakt?