dutchovenshop

Irish Soda Bread

Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Oorsprong: Iers
Moeilijkheid: Gemiddeld
Porties: 4
Ingrediënten
  • 260 gr Bloem
  • 1 tl Zout
  • 1 tl Wijnsteenzuur
  • 1 tl Baking soda
  • 250 ml Karnemelk
Instructies
  1. 1
    Maken
    1. Steek de briketten aan en verwarm de Dutch oven voor.
    2. Zeef de bloem en meng alle droge ingrediënten in een kom.
    3. Maak een kuiltje in het midden en voeg tijdens het mengen de karnemelk beetje bij beetje toe.
    4. kneed het niet, het is geen gistbrood.
    5. Vorm het deeg in een platte schijf (geen bolvorm), en leg het in de Dutch oven.
    6. Snij een kruis in de bovenkant van het deeg.
    7. Bak het brood ongeveer 30-40 min in de voorverwarmde Dutch oven op 170-180 °C.
Heb jij dit recept al gemaakt?
Bekijk online: https://www.dutchovenshop.nl/recepten/irish-soda-bread/