Gehaktballen zijn het hele jaar door een favoriet, of je ze nu bij pasta serveert of los eet. Deze Italiaanse gehaktballen tillen elk gerecht naar een hoger niveau.
Italiaanse gehaktballen met tomatensaus
Omschrijving
Ingrediënten
Kook modus Uitgezet
Gehaktballen
Saus
Instructies
Gehaktballen
-
Snijd de ui, knoflook, oregano, bacilicum, rozemarijn, tijm en peterselie fijn.
-
Doe het gehakt in een kom en voeg de gesneden ingrediënten erdoor, samen met de zout en peper.
-
Voeg het paneermeel, het ei en de Parmezaanse kaas toe. Kneed alles door elkaar totdat je een smeuĂŻg geheel hebt
-
Vorm gelijkmatige balletjes van het gehaktmengsel, door ze tussen je handen te rollen.
-
Verhit je gietijzeren pan en bak ze rondom goudbruin.
Saus
-
Schenk de tomatensaus over de gehaktballen. Laat de saus, zodra deze kookt, 5 minuten zacht pruttelen.
-
Scheur de mozzarella in stukjes en voeg deze toe aan de saus. En laat ze vervolgens smelten tussen de gehaktballen.
-
Voeg eventueel nog wat van de (Italiaanse) specerijen toe voor extra smaak. En bestrooi het gerecht met de Parmezaanse kaas.
Serveer en variatie tips
Serveertip
Serveer de gehaktballen met pasta voor een smaakvolle en vullende maaltijd of snijd wat brood om de in de saus te dippen.