Heerlijke kip en dumplings met Parmezaanse kaas en kruiden.

Kip & dumplings

Voorbereidingstijd 120 minuten Kooktijd 25 minuten Totale tijd 2 uren 25 minuten
Moeilijkheid: Gemiddeld Porties: 6

Omschrijving

De heerlijke malse kip en de zachte, dumplings die toch kruidig van smaak zijn, vullen elkaar goed aan.

Ingrediënten

Kook modus Uitgezet

Ingrediënten voor de kip

Ingrediënten Parmezaanse kaas kruiden dumplings

Instructions

Bereidingswijze kip

  1. Snijden
    Schil de wortels van 15 cm en snijd ze in blokjes. Snij ook de champignons in blokjes. Hak de sjalot en knoflook fijn.
  2. In de Dutch oven plaats je de kip, de hele wortelen, selderij, ui, knoflook, peterselie, zout en peper. Je vult de pot met water totdat alle ingrediënten onder staan. Breng het geheel op hoog vuur aan de kook. Laat het gedurende 2 uur door sudderen.
  3. Kip
    Haal de kip uit de pan en laat deze afkoelen, eenmaal afgekoeld kan je het vlees verwijderen van het bot.
  4. Bewaren
    De overgebleven groente kan je bewaren in de koelkast om later te consumeren.

Bereidingswijze Dumplings

  1. Deeg maken
    Meng het bloem, bakpoeder en zout in een grote kom; roer het geheel door elkaar.
  2. Deeg aanvullen
    Maak in het midden een kuiltje met je vingers en voeg hierin het ei, de melk, de Parmezaanse geraspte kaas en de kruiden toe. Roer alle ingrediënten door elkaar tot een kleverig deeg. Laat het deeg buiten de koeling staan.

Bereidingswijze kip en dumplings

  1. Start
    In een Dutch oven verhit je de olijfolie op matig-laag vuur. Voeg de champignons, knoflook, wortelen en sjalot toe. En bak deze totdat ze zacht zijn; ongeveer 8 tot 10 minuten.
  2. Toevoegingen
    Voeg cognac toe., en kook tot al het vocht is opgenomen, ong 5 min. Strooi de bloem erbij en bak nog 2 minuten. Voeg daarna de kippenbouillon toe en breng het geheeld opnieuw aan de kook op middelhoog vuur.
  3. Dumplings vormgeven
    Met behulp van een roomijsscheplepel of theelepel schep je het deeg in kleine ronde bolletjes en leg ze in de kippenbouillon; let op de dumplings kunnen uitzetten tijdens het koken. Laat de dumplings voor 5 minuten sudderen totdat ze door en door gegaard zijn.

Serveren

  1. Gehele creatie
    Serveer de kip met Parmezaanse kaas en kruiden dumplings met een kopje kippenbouillon, losse kippenvleesstukjes, en de dumplings. Als bijgerecht zou u nog aardappels toe kunnen voegen.