Veel kinderen worden blij met zoetigheden als poffertjes, en ook volwassenen kunnen er volop van genieten. Deze kleine pannenkoeken zijn makkelijk te maken en ideaal om in grote hoeveelheden te maken, dan kan je later nog een keer genieten van je creaties.
Klassieke poffertjes uit de Dutch Oven
Omschrijving
Ingrediënten
Kook modus Uitgezet
Instructions
-
Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom en roer dit door elkaar.
-
Maak een kuil in het midden van het mengsel en voeg de melk en eieren toe. Mix alles tot een glad beslag.
-
Doe het beslag in een spuitzak of fles, zodat je het gemakkelijk in de pan kunt gieten. Je kunt ook een diepe lepel gebruiken.
-
Vet de pan in met boter, zodra deze goed warm is geworden boven het vuur.
-
Vul de kuiltjes in de pan met beslag. Vul ze niet helemaal, zodat er genoeg ruimte is om te rijzen.
-
Draai de poffertjes om met een vork of satéprikker zodra er bellen op de bovenkant verschijnen.
-
Leg de poffertjes op een bord als ze aan beide kanten mooi bruin zijn. Vergeet niet de pan opnieuw in te vetten voor elke nieuwe ronde.
-
Voeg een beetje boter en poedersuiker toe en smullen maar.
Serveer en variatie tips
Serveertip: Serveer de poffertjes met slagroom, stroop of fruit voor een nog smakelijker gerecht.
Variatietip: Zin in iets hartigs? Voeg dan wat kaas toe aan je beslag voor een heerlijke twist!