De zonnige kust van Spanje komt tot leven met deze heerlijke Paella. Heb je zin om lekker uitgebreid te kokkerellen en even te dromen van een warme vakantie, dan is dit het ideale gerecht.
Klassieke Spaanse Paella
Ingrediënten
Kook modus Uitgezet
Instructies
-
Bereid de bouillon door 1000 ml water te mengen met het bouillonblokje.
-
Snijd de chorizo in plakjes en de kipfilet in blokjes.
-
Snijd ook de tomaten, uien en paprika’s in blokjes.
-
Bak de chorizo in een pan tot deze krokant is. Haal de chorizo uit de pan, maar laat het vrijgekomen vet zitten.
-
Bak nu de in stukjes gesneden kipfilet rondom aan in het overgebleven vet.
-
Voeg na een paar minuten de garnalen toe en bak ze mee met de kip.
-
Doe vervolgens de gesneden paprika en ui erbij en bak alles samen 5 minuten.
-
Voeg de rijst, saffraan, rozemarijn, paprikapoeder en tomaat toe en roer goed door.
-
Giet telkens 2 soeplepels bouillon in de pan en herhaal dit tot de rijst bijna gaar is.
-
Voeg tussendoor de erwtjes, sperziebonen, krokant gebakken chorizo en kokkels toe, en laat ze mee garen in de paella.
-
Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Garneer met een schijfje citroen en een beetje citroensap.
Serveer en variatie tips
Serveertip: Serveer de paella, met wat knapperig brood en aioli.
Variatietip: Vervang de kokkels eens door mosselen of venusschelpen voor de variatie.