Wokschotel maken met een plancha

Voorbereidingstijd 20 minuten Kooktijd 20 minuten Totale tijd 40 minuten
Moeilijkheid: Beginner Porties: 4

Omschrijving

Dit wokgerecht is perfect voor het roerbakken op je plancha, waarbij je groenten zoals taugé en wortel een heerlijke, knapperige textuur geven. De combinatie van diverse kruiden zorgt voor een rijke, smaakvolle ervaring. Door de hoge hitte van de plancha is je eten snel klaar en blijft alles lekker sappig en vol van smaak.

Wokmaaltijd voor 4 personen

Kook modus Uitgezet

Instructions

  1. Marinade
    Marineer vooraf de in blokjes gesneden kipfilet een uurtje in de marinade.
  1. Basis
    Verhit de plancha boven houtvuur, houtskool of briketten. Hij wordt snel heet, dus je kunt vrijwel meteen met wokken beginnen. Fruit 2 minuten de gesnipperde ui glazig en braad dan de gemarineerde kip aan.
  1. Toevoegen van Groenten
    Voeg vervolgens eerst de in reepjes gesneden witte kool en plakjes winterwortels toe, wok het geheel al omscheppend circa 2 minuten, voeg dan de in schijfjes gesneden champignon toe en repen paksoi en wok het geheel weer 2 minuten.
  1. De eieren toevoegen
    Schuif de kip en groente weg uit het midden en breek in het midden van de plaat 4 eieren. Bak ze al roerend rul met wat zout (zoals een roerei) en roer de stukjes ei en groente met kip door elkaar.
  1. Toevoegen overige groenten
    Voeg op het allerlaatst de rijst, taugeh, cashewnoten, geraspte kokos en kruiden toe. Nog 1 minuut wokken, waarbij je het gerecht steeds omschept. En klaar is je makkelijke, snelle en gezonde wokschotel.
  1. Extra toevoeging
    Je kunt hem serveren met bijvoorbeeld kroepoek, atjar tjampoer en satehsaus. Nu maar genieten in je tuin of op je vakantiebestemming.